Burgerinitiatief van hamburger naar plantburger

Van hamburger naar plantburger

Op vrijdag 28 mei is het International Hamburger Day. De dag waarop publieksfavoriet – de hamburger – centraal staat. Ook in Nederland vindt de burger gretig aftrek. Een paar jaar geleden aten we gemiddeld nog zo’n 25 vleeshamburgers per persoon per jaar. Dat mag anders vindt Vivera en start daarom een nieuw burgerinitiatief: van hamburger naar plantburger!

Lees ook: House of Gisada Uomo & Donna

Burgerinitiatief: van hamburger naar plantburger

Een plantaardige burger is goed voor mens, planeet en dier. Het heeft minder verzadigde vetten en is dus beter voor je cholesterol en vermindert je kans op hart- en vaatziekten. Voor de productie van plantaardige burgers is ook ruim vier keer minder land en water nodig dan van vleesburgers. En kiezen voor een plantaardige burger is ook nog gemakkelijk, want er is een goed alternatief voor handen. Vivera heeft een sappige Plantaardige Burger in haar assortiment die niet van echt te onderscheiden is. Dat komt volgens productontwikkelaar Robin Haakmat van Vivera door de rulle structuur van de burger. Ook is de Plant burger lekker stevig én sappig. De grillsmaak geeft bovendien een extra bite.

Op vrijdag 28 mei is het International Hamburger Day. De dag waarop publieksfavoriet - de hamburger - centraal staat. Ook in Nederland vindt de burger gretig aftrek. Een paar jaar geleden aten we gemiddeld nog zo'n 25 vleeshamburgers per persoon per jaar. Dat mag anders vindt Vivera en start daarom een nieuw burgerinitiatief: van hamburger naar plantburger!

Voor het Brightvibes programma Planet Behind Your Plate testte Proveg ambassadeur, Traienne Pasteuning-Watson, twintig plantaardige hamburgers. Daarvan was de plantaardige burger van Vivera haar favoriet. ‘De structuur, smaak en het eerste mondgevoel kwam het beste overeen met een vleesburger.’

Maak een Classic Plant Burger – recept

Op de ingrediëntenlijst van een regulier broodje hamburger staat vaak: een vleeshamburger, tomaat, sla, ui, augurk en een plakje cheddarkaas. Met een flinke toef mayonaise en ketchup voor de liefhebber. De burger in kwestie kan natuurlijk net zo goed een plantaardig alternatief zijn. Vind hier het recept.


Prijs & verkrijgbaarheid

Vivera Plantaardige Burger is breed verkrijgbaar in de Nederlandse retail; o.a. bij Albert Heijn, Plus,  SPAR, Deen, Dirk, Deka, Coop, Hoogvliet en Vomar. Verpakt per twee stuks en te vinden in het koelschap van de vleesvervangers. Consumentenadviesprijs: € 2,39.

Follow:
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. 13 mei 2021 / 17:35

    Ik ben niet een echte vleeseter. Maar ik eet het wel, een plantaardige heb ik wel eens gegeten, maar vind ik niet echt lekker.