‘De Patrick’ van Tim Mielants in première op Film1

de patrick film 1 tim mielants

Op zaterdag 12 juni gaat bij Film1 het speelfilmdebuut ‘De Patrick’ van Tim Mielants (Peaky Blinders, Legion, The Terror) in première. De Vlaamse tragikomische film speelt zich af in 1985 op een naturistencamping in de Belgische Ardennen en gaat over een authentieke man, die op existentiële zoektocht is naar de (on)zin van het leven. Kevin Janssens vertolkt de hoofdrol en onderging een extreme metamorfose voor zijn personage, hij kwam 17 kilo aan. Naast Janssens zijn er rollen weggelegd voor Pierre Bokma, Hannah Hoekstra en Jan Bijvoet. De film, met een volledig naakte cast, kreeg lovende kritieken en sleepte meerdere Vlaamse prijzen in de wacht voor beste film, beste regie, beste scenario, beste acteur (Kevin Janssens) en beste kostuum.

Lees ook: Herrie in Huize Gerri exclusief te zien bij Pathé Thuis

De Patrick Obsessie

Op de naturistencamping van zijn vader is de einzelgänger Patrick de klusjesman. Hij voert trouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen en verder heeft hij geen zorgen of ambities. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijt is, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft en hij ongewild de leiding krijgt over de camping, wordt Patricks obsessie steeds meer een zoektocht naar zichzelf.

Metamorfose

patrick film 1

Hoofdrolspeler Kevin Janssens onderging een gedaanteverwisseling, hij nam een nieuwe coupe en kwam 17 kilo aan. “Toen Tim me vroeg voor deze rol, beseften we beiden wel dat ‘de Patrick’ als personage eigenlijk zo ver van mezelf stond, dat Tim suggereerde dat ik misschien wat zou kunnen aankomen, om zo op één of andere manier in een ander lichaam terecht te komen, waarbij ik mezelf als het ware niet meer zou herkennen, en ook fysiek ‘de Patrick’ zou worden. Dat heeft gewerkt. Deze rol mogen spelen is een geweldige uitdaging.”
Kevin Janssens was eerder te zien in onder andere de tv-series ‘Vermist’ en ‘Undercover’, waarin hij de afgetrainde kickbokser Jurgen speelde. Ook speelde hij in films als ‘Lukas’ met Jean-Claude Van Damme, het Franse ‘Revenge’ en ‘Catacombe’ van de Nederlandse regisseur Victor D. Ponten.

Regisseur Tim Mielants

Tim Mielants is vooral bekend als regisseur van tv-series als ‘Code 37’ en ‘Cordon’, waarna hij internationaal doorbrak met de regie van de Frans-Britse coproductie ‘The Tunnel: Sabotage’, meerdere afleveringen van ‘Legion’, ‘ The Terror’ en het volledige derde seizoen van de BBC-reeks ‘Peaky Blinders’.

“In de zomer van 1985 verbleef ik met mijn ouders op een naturistencamping in de Pyreneeën. Die reis zou me voor altijd bijblijven. De naaktheid op de camping stelde niets voor in vergelijking met de verwarrende situaties die ik er meemaakte en de vreemde figuren die er mijn pad kruisten. Nu 23 jaar later ben ik superblij dat deze inspirerende ervaring in mijn eerste langspeelfilm realiteit is geworden. Dat Kevin Jansens bovendien all the way is gegaan om ‘De Patrick’ te worden, is een ongelooflijk voorrecht”, aldus Mielants.

Follow:
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *