MUST-SMELL MAISON MARGIELA REPLICA CANDLES

Maison Margiela Replica Candles

Ook zo dol op de parfums van Maison Margiela? Wij van Femmeflow.nl wel! En het leuke is dat er vanaf nu ook Maison Margiela Replica Candles te koop zijn. In dit artikel vertellen wij daar natuurlijk graag wat meer over.

Lees ook: Mepal Wave servies, trendy kleuren maken van je eettafel een feestje!

Maison Margiela Replica candles

‘Replica’: De universaliteit van gedeelde herinneringen

In 1994 heeft het Parijse’ fashionbrand Maison Margiela voor het eerst ‘Replica’ geïntroduceerd: een collectie van kleding en accessoires die geïnspireerd zijn door diverse objecten, verzameld over de hele wereld, en zorgvuldig uitgekozen vanwege hun universele en tijdloze eigenschappen, zowel qua stijl als achtergrond (geschiedenis). Elk stuk van ‘Replica’ is opnieuw, op identieke wijze gereproduceerd om de authenticiteit en charme van het origineel te behouden, en voorzien van een eenvoudig wit label, waarop zowel de oorsprong, periode als de stijl is omschreven.

Geïnspireerd door de modecollectie die de dezelfde naam deelt, is in 2012 de parfumcollectie ‘Replica’ geïntroduceerd. Geheel in lijn met het creatieve proces van het huis, zijn de 13 parfums onlosmakelijk verbonden met herinneringen die zowel een staat van een ‘collectief onbewust zijn’ aanspreekt, als aan persoonlijke ervaringen kunnen herinneren. Elke geur is gelinkt aan een specifieke herinnering, een plek of een momentopname.

Enkele ‘must-smells’ van de Maison Margiela ‘Replica’ parfumcollectie:

BY THE FIREPLACE – Chamonix, 1971. Vurighout met kastanje.
LAZY SUNDAY MORNING – Florence, 2003. Streelzachte huid en bedlinnen.
JAZZ CLUB – Brooklyn, 2013. Intense cocktails en sigaren.

Wek jouw herinneringen op met de ‘Replica’ geurkaarsen.

Maison Margiela heeft de ‘Replica’ collectie van parfums geassocieerd met een collectie van geurkaarsen. Net als de parfums wekken deze zeer kwalitatieve kaarsen bepaalde beelden en indrukken op, herinneringen en emoties die tegelijkertijd heel persoonlijk als ook universeel kunnen zijn. Elke kaars is een perfecte olfactorische match met een parfum, waarop de geur van de kaars is gebaseerd.

maison margiela replica candles

Momenteel al verkrijgbaar:

LAZY SUNDAY MORNING – Florence, 2003. Streelzachte huid en bedlinnen. 
JAZZ CLUB – Brooklyn, 2013. Intense cocktails en sigaren.
BEACH VIBES – Calvi, 1972. Zongekuste, zoute huid.
BY THE FIREPLACE – Chamonix, 1971. Vurig hout met kastanje.

Dit seizoen zal Maison Margiela de ‘huisparfum’ collectie verder uitbreiden, met een sprankelend nieuw design van de gehele collectie, en ter aanvulling ook drie nieuwe geurkaarsen:

SPRINGTIME IN A PARK – Shanghai, 2019. Delicate bloemen in een tuin in volle bloei.
WHISPERS IN THE LIBRARY – Oxford, 1997. De herinnering aan de mysterieuze bibliotheek met kasten van antiek hout, volledig in de wax gezet.
BUBBLE BATH – Beverly Hills, 2005. Een intiem ontspanningsmoment in een bad vol bruisend schuim

Er is niet één maar er zijn drie goede redenen om bijvoorbeeld een collectie van deze geurkaarsen thuis te gaan opbouwen; of om een geurkaars aan een dierbaar persoon cadeau te geven – ‘Replica’ symboliseert gedeelde dierbare herinneringen, en het is nu de tijd om deze herinneringen ook bij jouw thuis te laten ‘ontvlammen’.

maison margiela replica candles

Met de hand gemaakt, en op maat te laten maken voor een unieke, luxueuze touch

Net als voor de geuren staat ook de ‘Replica’ geurkaarsen collectie voor een hoge kwaliteit van ingrediënten, verpakkingsmaterialen en een zorgvuldig productieproces.

Het onderzoek en het ontwikkelingsproces van elke kaars wordt gecontroleerd door de originele parfumeurs, om een product van de hoogste kwaliteit te garanderen. Elke kaars bevat een uitzonderlijk hoog parfumconcentraat van tien tot twaalf procent, met een brandurenlengte van 40-41 uur.

Deels met de hand gemaakt, kost het voor de vakmensen van Maison Margiela Fragrances ongeveer zeven uur om een kaars, van het begin tot het eindproduct te maken, met gebruik van de beste kwaliteit wax en een stevig, zwaar glas. Bovendien is de wax op zorgvuldige wijze gekleurd, en reflecteert op deze manier de tinten van de originele parfums.

Geïnspireerd door de kleding- en accessoire lijn van Maison Margiela, kunnen de witte labels van katoen door de consument op maat gemaakt laten worden voor een extra unieke, luxueuze touch.


Prijzen & verkrijgbaarheid

De Maison Margiela Replica Candles kosten €50 per stuk (165 gram) en zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Follow:
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *