Niet genoeg geld? 4 manieren om makkelijk bij te verdienen

niet genoeg geld

Soms hebben we nou eenmaal niet genoeg geld en dat geven we dan niet zo snel toe. Er zit een soort schaamte achter. Dat iemand je mee uit eten vraagt, om uit te gaan of te shoppen en dat we dan niet durven zeggen dat we er geen geld voor hebben. Vaak verzinnen we dan een smoes. Bijvoorbeeld dat je al een andere afspraak hebt of je niet lekker voelt. Je hoeft je daar helemaal niet voor te schamen, geld maakt niet gelukkig. Toch? Het is wel fijn als je kunt rondkomen en daarom hebben wij 4 manieren om geld bij te verdienen op een rij gezet.

Lees ook: 5 witte sneakers voor dames die je moet hebben!

Niet genoeg geld én de makkelijke manieren om wel genoeg te hebben

niet genoeg geld

Boek: Gratis geld voor iedereen en verdubbel je geld in 5 jaar

Kleding verkopen

Als je (even) niet genoeg geld om handen hebt dan kun je er voor kiezen om kleding te verkopen. Je hebt een aantal apps die je op je telefoon kunt gebruiken om kleding te verkopen. Niet alleen kleding, maar ook schoenen, sieraden en dingen voor in huis. Kleding verkopen op Marktplaats of Facebookgroepen werkt lang niet zo goed als deze speciale apps die ervoor zijn bedoelt. Als je niet goed kunt kiezen wat je wel of niet wilt bewaren kun je het volgende met jezelf afspreken: als je het een half jaar niet hebt gedragen of naar om hebt gekeken, doe het dan weg. Brengt extra geld in het laatje en je ruimt direct lekker op.

Extra uren werken

Extra uren werken is natuurlijk ook een idee. Als je fulltime werkt wordt het lastig, maar je kunt altijd aanbieden ben je baas om extra uren te draaien. Als je uitlegt waarom je dat graag wil of een specifieke situatie uitlegt, dan is daar denk ik vaak wel begrip voor. Als je dit niet rechtstreeks met je baas of leidinggevende wilt bespreken, ga dan naar een vertrouwenspersoon op je werk. Dit werkt vaak het beste omdat de vertrouwenspersoon niet over jouw situatie mag praten. Of ga met iemand mee die zaterdag op de markt staat en dingen verkoopt. Wellicht kun je op die manier bijverdienen.

Check je verzekeringen en abonnementen

We denken dat iedereen wel een aantal verzekeringen en abonnementen heeft. Het is geen gek idee om dit eens na te lopen en te kijken wat je nu daadwerkelijk wel en niet gebruikt. Als je een sportschoolabonnement hebt en je gaat nooit, dan is het wellicht handig dit op te zeggen. Of een tijdschriftenabonnement waarvan je de tijdschriften maar sporadisch leest. Kijk ook eens of je telefoonabonnement naar beneden kan of dat je wellicht een korting laat liggen als je een tv abonnement bij dezelfde provider hebt als je mobiele abonnement. Het zijn kleine dingen, maar meerdere kleine dingen bij elkaar loopt toch een lekkere besparing op. Oh, en heb je een doorlopende reisverzekering, maar je gaat maar één keer per jaar op vakantie? Sluit die reisverzekering dan alleen op het moment af als je daadwerkelijk gaat. Scheelt toch weer een paar euro per maand.

Marktplaats en Facebookgroepen

Eens in de zoveel tijd lopen we naast onze kleding ook andere spullen na. Ook als je hier al een half jaar niet naar hebt omgekeken of het is niet meer je smaak, verkoop het dan. Onze ervaring is dat grotere en duurdere spullen vaker verkocht worden via plaatselijke Facebookgroepen en bijvoorbeeld make-up en boeken via Marktplaats. Wees gewoon erg kritisch ook hiermee. Heb je tal van schilderijen die maar ik een hoek staan en steeds maar niet worden opgehangen, hoe groot is de kans dat dit nog wel gaat gebeuren? Je berging waarin je nooit komt, wat staat daar allemaal in waarnaar je niet om kijkt? Loop er op die manier doorheen.

Je hoeft niet de hoofdprijs te vragen, want ervaring heeft ons geleerd dat mensen toch gaan bieden. Wel kun je iets hoger dan je vraagprijs gaan zitten omdat je dan wat meer onderhandelingsruimte hebt ­čÖé Dus als je krap bij kas zit weet je wat je kunt doen.

Niet genoeg geld, heb jij dat ook weleens?

Follow:
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 17 mei 2021 / 09:35

    Vooral je vaste lasten eens nalopen. Je staat er soms versteld van hoeveel je kunt besparen op bepaalde abonnementen en inderdaad verzekeringen. En laat je auto eens wat vaker staan. De benzine (wanneer je nog niet elektrisch rijd) is echt schreeuwend duur.